Skickas idag beställ innan 15:00 beställ innan 17:00
Skickas idag beställ innan 15:00 beställ innan 17:00
Billigast på PriceRunner

Garmin Edge 1040 Solar GPS Cykeldator

8.219,00
6.799,00
Modell nr.010-02503-21
Leverans3-6 vardagar
FraktFra 0 kr.

Köp varan nu och få den levererad inom 3-6 vardagar

Alternativa produkter

Beskrivning


Garmins flaggskepp heter nu Edge 1040 och har en mängd förbättringar jämfört med sin föregångare.

Denna Solar-version har solceller tillsatta via Garmins PowerGlass som kan ge upp till 20 minuter extra batteritid pr. timmars bilfärd i solsken.

Garmin Edge 1040 tar det bästa från Edge 830 och 1030 Plus och lägger till ännu fler saker.

Jämfört med föregångaren 1030 Plus har de förbättrat batteritiden, medan det i denna solcellsversion även har tillkommit solceller så att den nu kan hålla ström för krävande användning upp till 45 timmar vid normal användning och upp till 100 timmar med batteri spara funktion.

Förutom bättre batteritid finns det även en rad andra starka förbättringar.

1040 stöder nu Multi-Band GNSS som stärker GPS-signalen även i de mest krävande miljöer som nära höga byggnader och berg och i täta skogar.

Den nya Power Guide-funktionen guidar dig så att du kan behålla optimal kraft under hela resan. Detta gör den tillsammans med Real Time Stamina som uppskattar hur mycket energi du har kvar och på så sätt talar om för dig om du behöver slappna av lite, eller om du kan trampa hårdare och ändå ha energi för hela resan.

Dessutom har de uppgraderat gränssnittet så att det blir mer strömlinjeformat och att du snabbare kommer åt den information du vill ha.

Utöver ovanstående tillägg har de även gjort en hel del förbättringar av träningsplaner, kartor och vägbeskrivningar.

På baksidan av själva enheten är fästet nu i metall så det håller ännu bättre.

Med träningsplanering och dagliga träningsförslag för dig en stark partner som kan motivera dig på nya nivåer.

En av de stora styrkorna med Edge 1040 är Garmins "Trendline Popularity Routing", som väljer rutten åt dig, jämfört med där andra cyklister med Garmin-enheter har åkt. På så sätt kommer du att visas vägar som passar dina behov, och du kommer inte att ledas över grus- eller åkervägar när du sätter dig på din racercykel. Om du däremot har datorn inställd för din cykelcross eller gruscykel så visar den dig även grus- och grusvägar samt andra stigar som är perfekta för dina terrängupplevelser.

Precis som med Edge 830 kan du låta Edge 1030 Plus ge dig tre alternativ på rutter du kan köra. Du måste välja den sträcka du vill köra, samt vilken riktning du vill köra – sedan kan du köra ut i motvinden och hem i medvinden.

Om du kör med andra som har Garmin Edge 1030 och 1040-serien har ett kommunikationssystem skapats när alla åkare är uppkopplade på Garmins "GroupTrack". Det finns förladdade meddelanden du kan skicka där du ber gruppen att vänta på dig, komma med lite assistans i samband med ett fel eller så kan du skriva, de måste bara köra vidare utan dig. Det är alltså möjligt att kommunicera med de andra åkarna utan att behöva fumla med telefonen.

Med "LiveTrack" kan du även se var de kör och hur fort de kör. Då är du tävlingsinriktad, det går att hålla farten högre än gruppen när du är i ett utbrott på träningsresan – eller hitta tillbaka till dem om du kör fel.

Med Connect IQ finns det också fler anslutningsmöjligheter. Precis som de andra nyare Edge-modellerna finns LiveStrava, så att du kan se segmenten runt dig, och följa om du är före eller efter.

Nu har även TrainingPeaks kommit. Så om du kör efter program kan du ansluta Garmin och TrainingPeaks och dina träningspass kommer automatiskt in i din dator och talar om för dig vilka intervaller du ska springa och i vilka zoner du ska vara.

Garmin Edge 1040 innehåller fortfarande de gamla goda funktionerna i den enkla och personliga installationen av dina monitorer, låter dig träna direkt på din dator och du kan ansluta alla ANT+-enheter så att du kan se puls, kadens och watt om du har utrustning i fråga.

Datorn har även både bluetooth och WiFi, så att du kan ladda upp dina träningsfiler till Garmin Connect direkt efter att du är klar med din resa. Om din dator är inställd på WiFi kan den automatiskt uppdatera hemma, utan att du behöver ansluta din telefon, din bärbara dator eller annat.

Ingår:

Garmin Edge 1040 GPS.

USB-kabel.

Rem.

Snabbstartsguide.

Ytterfäste (in-line-spolning).

MTB-fäste.

Standardfäste.

Silikonfodral

Specifikationer


Tillverkare Garmin
Montering Styrstam, Styre
Körd tid Ja
Dataöverföring Ja
Höjdmätare Ja
Puls Ja
Navigering Ja
GPS Ja
Total km Ja
Kadens Ja
Bakgrundsbelysning Ja
Aktuell hastighet Ja
Km-räknare Ja
Ur Ja
Max hastighet Ja
Kaloriräknare Ja
Genomsnitt Ja
Tidtagarur Ja
Trådlös Ja
Temperatur Ja
Färg Svart
Streckkod / EAN 753759279769

Andra köpte också

ANMÄL DIG TILL VÅRAT NYHETSBREV

Anmål dig till vårat nyhetsbrev och få en tjuvkik på vårt nya utbud, erbjudanden och DIY guides.