Produkter


Bakväxel Deore 9 växlar Normal växling silver
Bakväxel Deore 9 växlar Normal växling silver

Bakväxel Deore 9 växlar Normal växling silver

  • Beskrivning
  • Specifikationer
  • Guides
Se produkter från Shimano
Med lång arm.

Shimano Deore bakväxel modell RD-M591.

Pulleyhjul 11T (max 34T).

Specifikation 9 växlar.

Vikt: 313 g.

Färg: Silver.

Se mer

Se mindre


Specifikationer

TillverkareShimano
MonteringVäxelöra
Växlar9
Mekanisk / elektroniskMekanisk (kabel)
Längd på armLång
Streckkod / EAN4524667295457

Se mer

Se mindre


Guides

Guide till justering av växlar

Börja med att undersöka om kedjan och kassetten fungerar som det ska. Bakväxeln ska nästan vara ljudlös och växlingarna ska ske lätt och elegant, utan oljud.

Det är lättare att justera växlarna om cykeln är upphängd så hjulen kan snurra fritt. Växla så att kedjan ligger på det mittersta eller största drevet fram, och på det minsta drevet bak.

På bakväxeln finns 2 justerskruvar. Med dem justerar man yttersta "max-positionerna", vilket ser till så att kedjan inte kan gå för långt i sidled hoppa av dem yttersta dreven. Se bild.

 
dalerna och lyssna till kedjan vid bakväxeln. Om det kommer oljud så betyder det att bakväxeln inte håller kedjan precist på kassetten. Prova att lossa eller spänna växelvajern. Om det inte hjälper så kan du undersöka om armen till bakväxeln är böjd. Ställ dig bakom cykeln och kolla så att armen på bakväxeln är i linje med kedjan. Den ska vara lodrät och smidigt föra kedjan mellan dreven.
Det kan också vara det yttersta stoppet som inte är inställt rätt. Det kan justeras med två justerskruvar på bakväxeln. När allt är justerat ska du prova om den kan växla och om den växlar smidigt både upp och ner. Nu kan växlarna finjusteras genom att skruva på hållaren vid kabeln. Det är bara med nyare kvalitetsdelar som Ultegra och Dura Ace som man kan förvänta precisa växlingar. Man får ofta kompromissa och ha bäst funktion i växlarna man använder mest.

I videon visar vi tydligare hur du går tillväga.
 

Se mere

Se mindreköps ofta tillsammans

Relaterade produkterBakväxel Deore 9 växlar Normal växling silver
Stäng X