Produkter


Vis guides

Energiprodukter från Maxim och High5


Maxim Energy Bar, Banansmak:

Baren kallas en choklad doppad ”cereal” energibar med banansmak. Du kanske är lite skeptisk över smaken –något väldigt sött med banansmak låter kanske lite konstigt. Men den smakar mycket bättre än förväntat. Den grovaste ingrediens är krispiga risflingor, och det är ca. 16% risflingor i baren. Det gör det lättare för magen att smälta, och lättare att äta. Många får problem med att äta när dom ska koncentrera sig om att andas rätt och cykla. Baren är förpackad i tunn aluminiumfolie. Den är lätt att öppna med tänderna när du bara har en hand och folien går inte sönder i små bitar, så du kan stoppa ner den i fickan när du har ätit. Baren väger 55 g, och innehåller 929kJ. Den innehåller alltså lite mer energi en baren från High5. Dom kostar lika mycket, men man får flera kalorier (mera energi) per krona när man köper Maxim.

High5 Energy Bar, Bärsmak:

Smaken i den här baren är god, och inte alls konstig. Precis som man kan förvänta när det är sötade bär. Förklaringen är nog att den i förhållande till Maxim-baren är mera fyllig och matig. Hälften av innehållet är torkad frukt, och en ¼ är havregryn. Det blir lite mera att tugga på och det tycker många om. För några kan det vara lite för tungt att äta under träningen. Speciellt om man är lite pressad behöver man något som är lite lättare att smälta. Innehållet i baren är egentligen bara naturliga ingredienser (frukt och havre). Baren är förpackad i tunn plastfolie. Du kan lätt öppna den med en hand och dina tänder, och förpackningen går inte sönder i små bitar. Perfekt att stoppa i fickan igen tills du hittar en papperskorg. Baren väger 60 g, och innehåller 829 kJ. Den innehåller lite mindre energi en baren från Maxim. Dom kostar lika mycket men man får mindre kalorier (mindre energi) per krona, när man köper High5. Och det är väll ingen överraskning att naturliga råvaror är lite dyrare och innehåller lite mindre energi.

High5 EnergyGel, Juicy orange:

Av Gel får man mycket energi snabbt och lätt när man tränar hårt. I förhållande till vanliga energidrycker så kör du inte runt med socker och syra i munnen, som är väldigt osunt för tänderna. Kombinerat med rent vatten (evt. Tillsatt sockerfria mineraler och smak) håller man sig igång med Gel. EnergyGel är förpackat i aluminiumfolie som är lätt att öppna och tömma. Och den tomma förpackningen klistrar inte så mycket att man inte kan lägga den i fickan igen. Innehållet är primärt olika sockerarter, vatten, 15% apelsinjuice. Förpackningen innehåller 38 g och 340 kJ. Om man vill begränsa intaget av ”kemi” ska man välja High5.

Maxim Energy gel, Orange flavour:

Av Gel får man mycket energi snabbt och lätt när man tränar hårt. I förhållande till vanliga energidrycker så kör du inte runt med socker och syra i munnen, som är väldigt osunt för tänderna. Kombinerat med rent vatten (evt. Tillsatt sockerfria mineraler och smak) håller man sig igång med Gel. Innehållet är primärt sirap, vatten, och tillsatser. Det är inget spor av juice i Gel. Förpackningen innehåller 40 g och ca. 500 kJ. Det är alltså något mera energi i Gel från High5. Så om du vill ha mer energi per gram så ska du välja Maxim.

 

 

 

Köp High5 produkter genom att klicka här: High5 produkter

 

 

 

 

Köp Maxim produkter genom att klicka här: Maxim produkter