Produkter


Vis guides

Så hittar du reservdelar till Shimano

För att kunna hitta rätt reservdel till SHimano-komponenter är det viktigt att veta modellnumret på den del man arbetar med. Modellnumret är tryckt eller graverat i komponenten, men kan vara svår att hitta då den ofta sitter på baksidan av komponenten eller dolt under t.ex. gummi hoodsen.

I detta exempel utgår vi från en Shimano Deore XT 10-speed bakväxel med modellnummer RD-M786.När du har hittat och noterat modellnumret går du in på Shimanos tekniska hemsida, si.shimano.com
I sökfältet på hemsidan skriver man in modellnumret på komponenten, i det här fallet "RD-M786".

När man har tryckt på modelnumret kommer alla tillgängliga dokument på produkten upp. De har olika förkortningar:
DM= Dealer's Manual. En utförlig guide över installation och justering av komponenten.
UM= User's Manual. En kort guide med de mest nödvändiga informationer om korrekt användning och underhållning.
SI= Service instructions. Instruktioner om service och underhåll av komponenten.
EV= Exploded View. Sprängskiss över alla resevdelar.

Tryck på EV för att ladda ner sprängskissen.

I exemplet är vi ute efter en ny ytterplatta till bakväxeln. Den är markerad som nr 16 på ritningen. Men, det finns två delar som betecknas med 16, då ytterplattan kommer i en lång och en kort version. Dessutom pekar 16 på flera delar - ytterplatta, en liten stoppbult och en bricka. Alla dessa delar ingår alltså i reservdelen.När numret på reservdelen har hittats, läser man på listan längst ner på sidan. Nr. 16 är här markerat med rött. På samma rad står Shimanos kod för reservdelen samt en kort beskrivning av vad det är för en reservdel.Shimanos kod skrivs in i sökfältet på cykelgear.se.
Klicka på varan och kontrollera att modellnumret stämmer överrens med koden på den önskade reservdelen, i det här fallet Y5Y198090.
Tryck på "KÖP".

Om din reservdel inte finns på vår hemsida är du välkommen att kontakta vår kundservice för att ta reda på om den kan upprättas på hemsidan.