Produkter


Vis guides

Pulsmätar Sigma Sport PC 15.11


Paketet innehåller själva pulsmätaren, ett pulsbälte, en ”quick start guide”, en CD med själva bruksanvisningen (bland annat på Svenska) och ett litet verktyg till batteribyte. Pulsmätaren är ca 4,5 cm i diameter. Det är fin och enkel design av hög kvalitet.

Kom igång
Med quick start guiden kommer man snabbt i gång. När man har tagit på sig bältet, kommer man i gång med pulsmålning på nolltid. Men det är många pulsfunktioner i mätaren, och avancerad användning kräver några inställningar. Så man måste gå igenom ”inställningar” för att kunna använda mätarens alla funktioner. Sigma har gjort den ganska avancerade mätaren lätt att använda. Det är lätt och logiskt at använda mätaren. Och det är viktigt när det finns så många funktioner. Med quick guiden ska det inte vara några problem att använda dom många olika inställningarna.
Ut över datum och tid kan man också inställa bland annat kön, och ålder, och om man vet sin max-puls kan man ställa in den. Om man inte vet den så ställer Sigma pulsmätaren in en standard maxpuls som går ut från dom andra upplysningarna. Vilopulsen kan man inte ställa in. Det är underligt eftersom det är vilopulsen som påverkas av ens kondition. Och för att man använder vilopulsen till att uträkna belastningszoner. Under inställningar kan man välja mellan 3 olika träningszoner: ”fettförbränning”, ”fitness” och ”individuellt”. I dom två första programmen väljer mätaren själv den högsta och den minsta gränsen. I ”individuellt” ska man själv inställa den högsta och den minsta gränsen. Gränserna kan man uträkna från vilopulsen och maxpulsen plus det önskade träningsnivå. Och så gör det inte så mycket att mätaren inte tar hänsyn till vilopulsen.

Mätaren har 4 olika ”driftslägen”:
Viloläge, så visas tid och datum.
Varvtid, Dom viktigaste tiderna om det igångvarande varvet visas.
Träning, Man kan se alla pulsupplysningar.
Inställningar, Det är här du kan ställa in mätaren.

Det är 4 knappar på mätaren. Och man ska aldrig använda mer än en knapp i taget. Korta tryck på knapparna till allt utom dom grundläggande inställningarna (bland annat när man ska byta driftsläge) Det gör man genom att hålla in en knapp i några sekunder. Om man håller en knapp nere i 1 sekund, så kommer det ett meddelande om vilken funktion man är på väg att byta till, om man fortsätter att hålla nere knappen så ändras driftsläget. Det betyder att man kan hinna ändra sig om man råkar trycka fel. Och det hjälper lite i början när man håller på att lära sig vad dom olika knapparna gör.

Användning
En av dom första upplevelserna kan vara att pulsen är ostabil i början av träningen. Förklaringen på det är att man ska komma ihåg att fukta sensorena på pulsbältet innan man börjar träna. Men vet man det så är det inga problem. Sigma pulsuret är framställt till löpare, och liknande sportsgrenar. I bruksanvisningen står det att det också kan användas till simmning. En funktion som många är väldigt glada för är ”zone-barén”. Den visar både grafiskt och procenttal, hur man ligger till i förhållande till den inställda träningszonen. Efter avslutad träning kan man få ett fanstastiskt sammandrag. Bland annat få visat sin genomsnittliga puls og den del av träningen som pulsen har legat i den valda träningszonen. I både mätaren och pulsbältet används knapp batterier av typen ”CR 2032”, som är mycket vanliga, och lätta att få tag på. Man kan själv byta batterier i både mätaren och bältet. I både ur og pulsbälte används knapcellebatterier af typen ”CR 2032”, som er väldigt utbrett, og därför lätta att få tag på, och relativt billiga. Man kan själv byta batteri i både ur og bälte.

 

 

Detta Sigma Puls ur kan köpas väldigt billigt hos Cykelgear, se varan här: Sigma Pulsmätar